Efteråret 2020

Ny CD med Athelas Sinfonietta og Concerto Copenhagen!

3 koncerter af KARL AAGE RASMUSSEN på ny CD med titlen ALONE & TOGETHER!

Da komponisten Karl Aage Rasmussen fyldte 70, blev han bl.a. fejret med en Athelas koncert, hvor det absolutte hovedværk var Violinkoncerten "Sinking through the Dream Mirror".
Solist var Athelas koncertmester Anne Søe, der forløste dette store og vanskelige værk aldeles suverænt.

Nu er koncerten udsendt på CD, stadig med Anne Søe i front, og i en kombination med to værker skrevet af Karl Aage Rasmussen til Concerto Copenhagen - endnu en violinkoncert og en koncert for barok-obo.

CD´en er udkommet på Dacapo og kan købes her:

https://www.dacapo-records.dk/da/udgivelser/rasmussen-alone-together

Bestil vores CD'er her
Athelas Sinfonietta er på gaden
MED TO USÆDVANLIGE CD'ER!

CD´en "Repriser" med musik af Pelle Gudmundsen-Holmgreen og CD´en "Sinfonietta Works" med musik af Ole Buck
Begge Cd´er er en kærlighedserklæring fra Athelas til de to komponister, og er indspillet med stor begejstring for de to komponisters meget forskelligartede og personlige tilgang til musikken.

CD´erne kan købes for 125 kr. stykket ved at udfylde vores lille formular her på siden.
Vi sender cd´en uden yderligere beregning og vedlægger en faktura.


 

CD PGHPelle Gudmundsen-Holmgreens musik er en blanding af den irriterende sten i skoen og den samtidige fodzoneterapi, når stenen trykker på de ømme steder. 
Det er musik, der sætter spørgsmålstegn ved vores sædvanlige måde at høre musik på, og det er musik, der i den grad kan give os mulighed for at udvide begreberne om hvad musik kan være for noget.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen er i flere af disse værker tydeligt inspireret af Samuel Beckett, og denne CD viser at PGH er vores store absurdist i musikken. Af andre inspirationskilder kan nævnes: Mozart og Spike Jones.

Der er fem værker på CD´en: Traffic, der er skrevet til Athelas som svaret på en bestilling, hvori der skulle indgå en bildør i orkestret, søsterværkerne Repriser og Rerepriser, de absurde 3 sange til tekster fra Politiken, og værket Og der er skrevet til Søren Kierkegaard.


 

CD BuckOle Buck: Sinfonietta Works
I modsætning hertil er Ole Bucks musik harmonisk, skønhedssøgende (og det er ikke et negativt begreb her!) og umiddelbart imødekommende (forståelig). 

Det er musik der ofte er inspireret af drømme eller naturoplevelser, ingen dansk komponist har så mange årstider i sine værknavne som Ole Buck f.eks. 
Musikken er på sin vis enkel at lytte til, den er til tider en essens af musik, der behøver jo ikke ske så meget, hvis bare det der sker er det rigtige!
Værkerne på CD´en er: Fiori di Ghiaccio (Isblomster), A Tree, "Uden titel" og Flower Ornament Music, der er et af Ole Bucks hovedværker.

  

CD glerup

RUNE GLERUP: "Dust encapsulated"

Athelas Sinfonietta Copenhagen
Mathias Friis-Hansen, percussion
Gáman Trio
Rune Glerup, electronics
Neel Bramsnæs Teilmann, klaver
Pierre-André Valade, dirigent

Den danske komponist Rune Glerup (f. 1981) arbejder rumligt med sin musik. I stedet for at møde en narrativ musikstrøm kan lytteren med denne CD opleve selvstændige, tredimensionelle blokke af lyd, som kan betragtes fra mange forskellige vinkler - og samtidig har en stærk energi mellem sig.

CD’en rummer fem premiereindspilninger af akustiske og elektroniske værker komponeret indenfor de seneste fem år og er indspillet af Athelas Sinfonietta Copenhagen under den franske dirigent Pierre-André Valade, samt trioen Gáman og solisterne Neel Teilmann (klaver) og Mathias Friis-Hansen (slagtøj).

Pris: 99 kr. incl forsendelse

 

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.