Metal Machine Music - Lou Reed

 

2009 metal machine Athelasdk3

Athelas spiller Lou Reed!

Onsdag d. 7. oktober fylder Athelas Dronningesalen på Det Kgl. Bibliotek med en special-udgave af et af rockhistoriens mest besynderlige værker: Metal Machine Music, som Lou Reed udgav i 1975 som et dobbeltalbum i protest mod hans pladeselskabs krav. Udgivelsen blev øjeblikkelig betragtet som et af de værste albums nogensinde.
Anmeldelserne havde formuleringer som "det lyder som en dyb stønnen fra et galaktisk køleskab" og at det var lige så spændende at opleve som en nat på en tom rutebilstation. En anmelder skrev "Ethvert lokale, hvor denne plade sættes på vil tømmes for mennesker på et øjeblik" og i bogen "The Worst Rock 'n' Roll Records of All Time" by Jimmy Guterman and Owen O'Donnell blev det nr. 2.

På trods af denne modtagelse solgte albummet dog 100.000 eksemplarer i de tre uger, det var på gaden, inden det blev trukket tilbage.
Lou Reed optrådte først med værket i 2002 sammen med det tyske ensemble Zeitkratzer, der siden har opført værket i flere versioner.

Tiden har arbejdet for værket, som tiden gør for meget banebrydende musik, og man kan nu høre, at der inde i det støjbaserede album, gemte sig en dynamisk ny musik, der forenede rockens energi med elementer fra samtidens amerikanske komponister som La Monte Young m.fl.

Der er skabt flere arrangementer, både med og uden elektronisk forstærkning eller instrumenter og ved denne lejlighed arbejder Athelas sammen med Reinhold Friedl fra Zeitktratzer, der i sin tid overbeviste Lou Reed om, at Metal Machine Music kunne spilles med "rigtige" musikinstrumenter.

Der venter publikum en sonisk rejse ind i et univers af støj, nye lyde, sære klange og en sær monumental skønhed, som den man kan finde i en nøgen, forrevet bjergside, der suger sollyset til sig.

Hvad: Metal Machine Music
Hvornår:
Osdag d. 7. oktober kl. 20:00 
Hvem:
Athelas Sinfonietta & Reinhold Friedl (D)
Hvor: Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Billetter: Billetlugen

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.