Klang Festival 2020

 

2005 Klang Athelasdk 3

Athelas Sinfonietta har arbejdet tæt sammen med og bestilt værker hos komponisten Simon Christensen flere gange. Senest i februar 2019, hvor ensemblet uropførte komponistens store værk: Ensemble. Et sådant samarbejde viser, at det kan betale sig for alle involverede – komponist, ensemble og publikum – at musikere og komponister får lov at mødes, brydes og udvikle sammen. Endnu en frugt af dette samarbejde uropføres ved koncerten her: Carved in Stone. En ny mulighed for at lade sig indfange af Christensens komplekse, stædige og helt særlige verden af rytmer og klange.

Skovens lyde, skovens indbyggere, de store og små klangskabere fra trætoppe til fluevinger, forestillingen om røddernes indbyrdes konversation. Det er de lydlige inspirationskilder til Tjøgersens Klaverkoncert. Hun har undersøgt og udviklet klaverspilleteknikerne sammen med koncertens solist og værkets bestiller, Ellen Uglevik, og publikum får lov at følge med helt ind i klaveret på den live-video, der er en del af værket.

Georg Friedrich Haas’ Remix har titlen efter det ensemble, der bestilte værket: Remix-Ensemble fra Porto, men titlen kunne også være en beskrivelse af, hvordan værket er opbygget. Haas har taget figurer, mønstre, motiver mm. fra tidligere værker og brugt dem i nye konstellationer, sat dem sammen, så de fik nye omgivelser. Han fortæller selv, at værket endte med at blive ekstremt koncentreret og dermed vældig krævende for de udøvende.


Program

Simon Christensen: Carved in Stone - UROPFØRELSE*
Kristine Tjøgersen: Klaverkoncert (2019)
Georg Friedrich Haas: Remix (2007)

Koncerten er støttet af Norsk Komponistforening, Music Norway og Norsk Tonekunstnersamfund.
*Værket er støttet af Statens Kunstfond

 


Medvirkende

Athelas Sinfonietta

Pierre-André Valade
 
Ellen Uglevik

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.