Feministisk efterår

 

2103 feminists Athelasdk

Cellisten Maria Isabel Edlund skulle i foråret 2020 have spillet sin debutkoncert fra solistklassen sammen med Athelas. Maria fik den inspirerede idé at bruge nogle penge hun havde modtaget fra Aennchen og Eigil Harbys Fond til at bestille sin helt egen cellokoncert hos den fremadstormende svenske komponist Britta Byström. Men … så kom Coronaen, og nu glæder vi os til endelig at uropfører ”Figures by the Seaside" d. 17. oktober kl. 16 i Koncertkirken.

Da Maria kom, fuld af energi, og havde bestilt en koncert af Byström syntes vi at vi ville kippe lidt ekstra med flaget for alle kvinder i musik. Så vi satte to andre kvindelige komponister vi er meget glade for, Anne Thorvaldsdottirs og Judith Weirs. 
Koncerten dirigeres af den unge norske dirigent Eirik Haukaas Ødegård, der senest dirigerede Athelas Sinfonietta på Takkelloftet i december 2020 i den meget roste opera The Doll behind the Curtain af Amir Tafreshipour.
 
På de snart to år, fra vi først fik idéen, til vi nu kan holde koncerten, er debatten om kvinder i kulturlivet og om kvoter for kvindelige komponister taget til i styrke. I Athleas har vi har arbejdet med denne problematik i en del år. Det er ikke altid vi har levet op til vores egne forventninger, men vi har lært meget og det har været kunstnerisk berigende både for os selv og publikum. Med dette program vil vi gerne sætte yderligere turbo på udviklingen. Vi kalder koncerten Feministisk Efterår. Hvis den titel løfter et øjenbryn eller skubber lidt til debatten, er det kun godt. Kom glad og lyt med. 
 
 
Program  
Britta Byström (f. Figures by the Seaside (2020) UROPFØRELSE
Anna Thorvaldsdottir (f. Aequilibria (2014)
Judith Weir (f. Tiger under the Table (2002) 
 
Medvirkende
Solist: Maria Isabel Edlund
Dirigent: Eirik Haukaas Ødegård
Ensemble: Athelas Sinfonietta
 
Sted Koncertkirken, Blågårds Plads 6 A, 2200 København N

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.