Ole Bucks Fødselsdagskoncert København

 

website buck 2

Ole Bucks Fødselsdagskoncert  - Koncertkirken på Blågårds Plads København d. 3. februar kl. 20.00.
I Danmark har vi mange fremragende komponister – så mange at vi omkring årtusindskiftet sagde til hinanden, at vi levede i en musikalsk guldalder.
Desværre er mange af vores fremragende eller spændende komponister ikke så kendte som de fortjener – 
selv i musikkredse er mange af dem kun kendt i snævre sammenhænge.
Oftest er det helt uretfærdigt, at det forholder sig sådan. Der ligger megen smuk, spændende, egensindig og udfordrende musik og venter på at blive kendt af et større antal mennesker.

Ole Buck er en af disse komponister. Han har hele sit liv har fulgt sin egen ide om musik, og har uafvidende sat mange ting i gang i sit kølvand, dog uden at få det helt store folkelige gennembrud. Dette skønt f.eks. hans ”Landskaber 1-4” er så smuk musik, at hvis det var rubriceret som new-age ville det have solgt i tusindvis.

En af vore andre store komponister, Bent Sørensen, siger om Ole Buck, at ”han er den ubestridt mest personlige komponist vi har herhjemme”.
 Sandt er det at Ole Buck, der d. 1. febr. 2015 fylder 70, altid har fulgt sin intuition og kaldelse, og i anledningen af hans runde dag, ønsker vi at fejre ham med 2 fødselsdagskoncerter.

Den første koncert på Elvermose på hans hjemegn Vestlolland d. 1. februar kl. 15:00, den anden i Koncertkirken på Blågårds Plads København d. 3. februar kl. 20.00.
Athelas Sinfonietta har bedt Ole Buck om en ønskeseddel og Ole Buck har ønsket sig at høre lige præcis de værker, der præsenteres på koncerten.

Ole Buck slog igennem i 1965 med en balletmusik til Det Kgl. Teatres opsætning af Felix Luna, en musik der var så voldsom, at murene dirrer endnu derinde, når man nævner den ballet! Senere var han årsag til at store dele af komponistklassen og dens lærere bl.a. Per Nørgård i København gjorde oprør og flyttede til Århus, og gjorde Århus til den ny musiks hovedstad i mange år.
I mange år var Ole Buck den fremmeste komponist i det der hed ”Ny enkelhed”, et modsvar til den meget tænkte og tekniske modernistiske musik, der måske havde glemt det umiddelbare og det at musikken også gerne skulle klinge, danse og synge.

Ole Buck har altid været glad for italiensk musik og mange af hans værker har italienske titler, således også koncertens 1. værk  ”Fiori di ghiaccio” (isblomster) – og hvad kan være mere præcist at indlede en koncert med d. 1. febr.?
 Derefter går det løs med 
”Landskaber 4” – der beskriver det lollandske landskab
 ”A Tree”
 ”Uden titel” 
”Flower Ornament Music”  for 17 musikere
Der er således lagt op til 2 store og smukke koncerter - en eftermiddag i vinterlandskabet med musik af den store lokale komponist Ole Buck, og en aften i det kolde, men lysende København – det ville glæde os så meget, hvis I vil være med til at fejre ham!

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.