Nordiske Musikdage 2015

 

NMD 1200x483

Nordiske Musikdage 2015

26. september kl. 15.00

Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek

Program:
Lasse Schwanenflügel Piasecki : Gemmer mig for Rosetta (Præmieret af Statens Kunstfond)
Frederik Österling: Endymion for accordeon og sinfonietta (Oprindeligt for fuldt symfoniorkester)

Det er med stor glæde at Athelas Sinfonietta deltager i Nordiske Musikdage igen, og for første gang spiller sammen med den svenske dirigent Jakob Hultberg.
Et af temaerne på Nordiske musikdage er den dramatiske dimension af en koncertopførelse, det element af teater og performance, der sker når en solist stiller sig op og eksponerer sig for et publikum.

Dette synliggøres i to meget forskellige instrumentalkoncerter - en for en musiker, der medbringer en klarinet og en for en narcissist, der spiller accordeon.

På hver deres måde sætter de to koncerter solistens rolle under lup, og fremviser mange af de overvejelser og sindstilstande en solist skal igennem - fra det sårbare og skrøbelige - der skal så lidt til før det hele er ødelagt - til det selvcentrerede ego, som også er en nødvendig del af en solists personlighed.

Og så skal vi vist ikke sige så meget mere - det er ikke alting der skal afsløres på forhånd.

Om Nordiske Musikdage.
Nordiske musikdage er en årligt tilbagevendende festival, som går på skift mellem de nordiske lande, Finland, Norge, Danmark, Island og Sverige. De 5 nordiske komponistforeninger arbejder tæt sammen for at skabe en unik festival hvert år i nye rammer, med en fælles intention om at præsentere et bredt udvalg af ny nordisk musik og dermed vise diversiteten og kvaliteten i nutidig kunstmusik.

Festivalen har eksisteret siden 1888 og er dermed Nordeuropas ældste festival for ny musik. Den er også omdrejningspunkt for det gode nordiske samarbejde mellem de 5 komponistforeninger, som har eksisteret i mange år under Nordisk Komponistråd.

I 2015 er Danmark og DKF værter for festivalen 24. - 27. september og denne koncert åbner en koncertrække, der løber hele Lørdag d. 26. september.

Koncert er et samarbejde imellem DKF, Den Sorte Diamant og ATHELAS Sinfonietta Copenhagen.

Gratis adgang

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.