Sæsonåbning: Professor Bad Trip

 

top 2015 pelle fausto 2

Onsdag d. 9. september 2015 kl. 19.30, Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København K

Athelas åbner sin jubilæumssæson med en koncert, hvor vi sætter danske Pelle Gudmundsen - Holmgreen sammen med italienske Fausto Romitelli.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen (PGH) er mere populær end nogensinde, men der er sjældent mulighed for at opleve hans tidlige værker, som ellers på mange måder er let tilgængelige i kraft af deres humor og direkte udtryk.
PGH var tidligt ude med at inddrage populærmusikkens eller andre kulturers lydgivere i sine ensembleværker, f.eks. elguitar, elbas og olietønder. Dette gjorde han ikke for at skrive en musik, der mindede om den musik instrumenterne oprindeligt kom fra, men fordi instrumenternes klanglige muligheder fascinerede og gav spændende muligheder i samspil med de traditionelle klassiske instrumenter.
Samtidigt var det, med PGH´s eget udtryk, ”selvfølgelig også et slag i bolledejen”, men det var ikke provokation for at provokere, derimod for at udvide lytterens begreber om musik og om hvad musik er, og kan være.

Visse af disse værker fra 60´erne har meget tilfælles med den tids strømninger i billedkunsten og litteraturen, der også inddrog elementer fra dagliglivet og trivialkunsten. Om et af de værker vi præsenterer har PGH selv sagt, at ”Det musikalske materiale er noget skidt, men det bliver fyrsteligt behandlet!”

Den, desværre alt for tidligt afdøde, italienske komponist Fausto Romitelli, inddrager 30-40 år senere, i en grad der kan minde om PGH, sin tids populærmusiks klange i en fascinerende musik.
Hvor det hos PGH resulterer i en ret direkte og måske grovkornet musik, der på sin egen ”grimme ællingagtige” måde bare lyder enormt godt, bliver resultatet hos Romitelli, om ikke en svane, så en utrolig klangligt forfinet og rytmisk fluktuerende musik, der elegant afspejler den moderne by med dens lys og reflekser og konstante dynamiske udvekslinger.
Men begge komponister har det direkte appellerende udtryk overfor lytteren til fælles.
Det er ny musik, der vil i direkte kontakt med lytterne.

Program:
Pelle Gudmundsen - Holmgreen: Repriser (1965), Re-repriser (1967), Traffic (1993)
Fausto Romitelli: Professor Bad Trip Lesson II (1998-2002)

Efterfølgende CD - optagelse:
Kan man ikke deltage til koncerten eller har man haft en så glædelig oplevelse, at man vil genopleve den i privaten, vil værkerne af Pelle - Gudmundsen Holmgreen blive indspillet til en CD - udgivelse senere på året.

Billetter: Kan købes her

Venue: Borups Højskole, store sal,
Frederiksholms Kanal 24
1220 København K

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.