Thomas Adès Ønskekoncert

 

 top 2015 ades 6 10 15 b

Thomas Adès Ønskekoncert

Tirsdag 6. oktober 2015 kl. 20.00

Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek

Program:

Thomas Adès: Chamber Symphony op. 2 (1990)
Poul Ruders: ABYSM (2000)
Thomas Adès: Three Mazurkas op . 27 (2009)

–pause–

Harrison Birtwistle: Silbury Air (1977/2003)
Thomas Adès: Living Toys op. 9 (1993)

Thomas Adès er født i 1971 og er årets modtager af den store danske Sonnings Musikpris, der tidligere er givet til koryfæer som Bernstein, Stravinsky, Shostakovich og Benjamin Britten. Han slog igennem som 18-årig med sin Kammersymfoni opus 2 og blev straks set som en ny lysende stjerne i engelsk musik – en længe ventet efterfølger til Purcell og Britten.

Thomas Adès har selv lagt programmet for denne koncert med Athelas Sinfonietta. Koncerten byder dels på tre værker af Adès selv, dels musik af to komponister som har betydet meget for Adès. Ved koncerten præsenteres Adés gennembrudsværk, Kammersymfonien opus 2 og hans legetøjsfantasi Living Toys opus 9. Desuden spilles et værk af den danske komponist Poul Ruders, som er en nær ven af Adés og et værk af Harrison Birtwistle, der tidligere har undervist Adés. Værket af Ruders hedder Abysm, og Adés har et særligt forhold til det værk, da det var ham, der dirigerede uropførelsen af stykket i sin tid.

Koncerten afholdes i forbindelse med at Thomas Adès modtager Sonnings Musikpris for sit virke som komponist, dirigent, pianist mm. Adés optræder selv ved koncerten med stykker for solo klaver.

Athelas ledes ved denne koncert af den franske mesterdirigent Pierre-André Valade, som med køligt overblik og gallisk charme fører Athelas igennem de vanskeligste værker.


NB! Gratis koncertintroduktion kl. 19.00 v. kunstnerisk leder Jesper Lützhøft i Blixen salen i Den Sorte Diamant

Ved introduktionen til koncerten vil Jesper Lützhøft fortælle om Athelas Sinfonietta, der fejrer deres 25-års jubilæumssæson - og naturligvis om de komponister og den musik vi skal høre ved koncerten.
Hvad betyder en titel for værket og kan man høre det som værket er opkaldt efter? Hvad er der på færde i denne musik? Jesper Lützhøft vil med velvalgte eksempler fra værkerne og med et livligt sprog forsøge at åbne musikken for lytteren, for således at sikre et større udbytte af koncerten.


Køb din billet til koncerten a href="http://www.billetlugen.dkda/event/athelas-spiller-adès-0""her

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.