Brand New Tuesdays

 

 top 2016 BNT 5

Brand New Tuesdays

Tirsdag 3. maj 2016 kl. 20.00

KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København N

Foråret er på vej og Athelas indbyder til forårskoncert i KoncertKirken.
Billetprisen 50,- kr og billetten kan købes med kreditkort på Billetten.dk, og kontant i døren.

Dørene åbnes til hyggelig lounge-stemning kl. 19.oo.
Koncerten spiller fra 20.00-21.00 , og derefter er der mulighed for at musikere, komponister og publikum kan mødes over en kold øl eller en grøn drink i baren.

"En nat bliver det sommer", synger de et sted i popmusikken; men først bliver det forår, og Athelas fejrer foråret med en livsbekræftende og dionysisk koncert.
Koncerten vil være grøn på flere måder – unge værker, ungt publikum og værker, der mere eller mindre direkte relaterer sig til foråret; i titel, i deres ubekymrethed, deres måde at springe ud på, eller ved at være et tidligt værk fra en komponistspire…

Der vil være Grøn Tuborg eller grøn te på bordene, måske Vinho Verde, absinth eller andre grønne drikke ved de grønne borde, og musikken vil pible livsbekræftende frem af alle sprækker – med appel til alle grønne ører.
Grøn er sådan en skøn farve i maj, nogle synes den er F-Dur, andre siger D-dur – det tager vi helt roligt i vores mere fritonale musik.

Program:

buckbwOle Buck (f. 1945): Primavera (1984)

Af alle danske komponister er Ole Buck den, der hyppigst besynger naturen og årstiderne. Det har han gjort lige fra hans tidlige Sommertrio, der satte en standard for den danske "Ny Enkelhed" i den moderne musik. Her er det en anden trio - den hedder Primavera (forår) - og det pibler og strækker sig mod lyset og solen i hver eneste venlige takt.

 

  

rune glerup 1lqRune Glerup (f. 1981): La Rose pulvérisée (1995)

Den seneste CD Athelas har udgivet var med musik af Rune Glerup, så det er en komponist, vi har et nært forhold til. Titlen på hans stykke antyder jo at foråret i sig bærer kimen til efteråret. Og hvem kan ikke huske filmen med en rose, der blev dyppet i flydende kvælstof og derefter, som glas, sprang i tusinde stykker, når den blev slået imod et bord?

 

 

 

pellebwPelle Gudmundsen-Holmgreen (f. 1932): Strygekvartet nr. 4 (1966)
Pelle Gudmundsen-Holmgreens strygekvartet nr. 4 er skrevet af en Pelle der på det tidspunkt var jævnaldrende med Rune i dag. Kvartetten er en naturimpression - oplevelsen af at ligge på ryggen i den varme sol, med lukkede øjne og høre naturens lyde omkring sig, insekter, vind mm. og mærke duften af timian og unge blomster.

 

  

ligitibwGyorgi Ligeti (1923-2006):  Arc en ciel - fra 18 etuder (1985-2001)
Ligetis regnbue kan høre enhver årstid til, men vi sniger den ind p.gr.a. musikkens vitalitet og vilje til fremdrift - forårsdyder!

 

 

 

benjaminbwBenjamin de Murashkin(f. 1981): Music for Stringquartet (2010)
Benjamin de Murashkin har netop vakt opmærksomhed med sin klaverkoncert. Han er en ung komponist med et andet æstetisk udgangspunkt end de fleste af sine kolleger.

 

  

kaijabwKaija Saariahoo(f. 1952): Je sens un deuxième cæur (2003)
Kaija Saariaho har været en del på koncertprogrammerne i den seneste tid, og det er ikke uden grund. Hendes klangskønne og stærkt sansede musik har appel langt ud over snævre nymusik-kredse. Hendes trio med den usædvanlige besætning, Bratsch, cello og klaver, med den danske titel "Jeg mærker endnu et hjerte" fortæller om en gravid kvindes oplevelse af, at der banker to hjerter i hendes krop.
Et nyt liv er på vej.

 

Der vil være borde at sidde ved, puder at ligge i, madrasser at slænge sig på og venlige poetiske introduktioner og udvidelser. Koncerten vil vare en god time uden pause.

Medvirkende:
Karen Skriver Zarganis - fløjte
Anne Søe - Violin I
Idinna Lützhøft - violin II
Mina Luka Fred - viola
Tobias van der Pals - cello
Manuel Esperilla - klaver
Jesper Lützhøft - guitar

 

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.