Suså Festival Koncert 3. september del. 2

 

top 2016 Susa rettet2

D. 3. september besøger vi den hæderkronede Suså Festival, hvor vi vil præsentere 5 værker fra de sidste 33 år på to koncerter kl. 12.30 og kl. 16.00 i Det Ny Ridehus i samarbejde med med den unge komponist og dirigent Daniel Moreira.

Der er et par tråde i koncertens program, startende med det indlysende slægtskab mellem Martin Staunings "Verdorrte Räume" og Rune Glerups "Divertimento".
Begge arbejder de med små gentagelser eller mønstre i stadig forandring.
Martin Stauning kalder sig selv en "karruselkomponist", og der er mere end een hilsen i hans værk til Rune Glerup, der er gæst ved festivalen og interviewes på scenen i forbindelse med fremførelsen af hans værk: Divertimento.

Koncertens ældste værk er "Sirenernes Kyst" fra 1983 af Axel Borup-Jørgensen. Her fremmaner han med alskens finurligheder og de mytiske sireners sang på bånd, hvad Odysseus måske hørte, da han havde ladet sig binde til masten på sit skib og stoppet sine rorgængeres ører til, så de ikke lod sig forlokke i døden af Sirenernes overjordisk smukke sang.

Det mytiske og gådefulde er også på færde i koncertens Uropførelse: "Sphinx" af Hans-Henrik Nordstrøm bestilt til uropførelse ved denne lejlighed. Sphinxen er en gåde, og vi kan derfor ikke sige så meget andet end det, komponisten selv siger om værket: "For at forstå Sphinx må man høre det."

Da der nu er anslået en mellemøstlig retning med den ægyptiske Sphinx er der måske endnu en tråd i programmet med Anders Brødsgårds "Maqam" som er skrevet for 10 musikere i et næsten unisont forløb, hvilket til tider resulterer i en ret speciel mixtur-klang.

Maqam er en arabisk betegnelse for en række toner der defineres ved deres indbyrdes sammenhæng. lidt som i en indisk raga og hvis man skal overføre det til vores musik ville vi kalde det dur, mol, formindsket osv.

Læs mere om Maqam her:

Læs mere om Suså festval her:

Læs mere om billetter og partoutkort mm. her:

Programmet for 1. del af koncerten kl. 13.30 Anders Brødsgaard (f. 1955)
Maqam (2002) for ensemble

Martin Stauning (f. 1982)
Verdorrte Räume (2015) for ensemble

Rune Glerup (f. 1981)
Divertimento (2010 - 2011) for Sinfonietta

Programmet for 2. del af koncerten kl. 16.00:
Axel Borup-Jørgensen: (1924 - 2012)
Sirenernes kyst (1983 - 85), opus 100 for fløjte, klarinet, violin, cello, guitar, klaver, slagtøj og bånd

Hans - Henrik Nordstrøm: (f. 1947)
Sphinx (2015)
for Sinfonietta

Det fulde program for festivalen kan ses på hjemmesiden www.susaafestival.dk. Billetter kan købes gennem Ticketmaster og sj-billetten eller på festivalens telefon 57 64 91 64.
Suså Festival, Skovmarksvej 52, Vetterslev, 4100 Ringsted –
telefon 57 64 91 64 www.susaafestival.dk Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.