Brand New Tuesdays - Vinter

 top 2017 1

 

 

 

Brand New Tuesdays – Vinter 
Tirsdag d. 7. Februar kl. 20.00
 Literaturhaus, Møllegade 7, København N

I 2017 genoptager Athelas den populære Brand New Tuesdays (BNT) koncertserie, hvor ensemblet blandt andet leger med koncertformen og præsenterer ensemblets musikere som solister og i mindre kammerensembler. I år spiller ensemblet  fire koncerter i BNT regi, der følger årets gang og hver især forholder sig til den aktuelle årstid med de farver og stemninger, der karakteriserer den. 

Årets koncertrække indledes for første gang i Literaturhaus  d. 7. Februar med opvarmning ved husets bar fra kl. 19.00, en times koncert fra kl.  20.00 og afrunding i husets bar fra 21.00.I overensstemmelse med datoen er det vinteren, der er i centrum med sin knitrende frost, høje blå himmel og hvidgule kolde sol.
Da koncerten nu afholdes i Literaturhaus, vil musikken blive suppleret af en håndfuld digte og tekster, der relaterer sig til vinteren af Vagn Lundbye
Jens August Schade og Theodor Storm m.fl.

Athelas cellist Adam Stadnicki indleder koncerten med Anders Nordentofts stykke for solocello "Winter Tree", der fremmaner det tyste hvide landskab med det enlige nøgne træ, mens Morton Feldmans stykke med den meget lidt vinterlige titel "The Viola in My Life" synes at være musik, der er ved at fryse til og blive til den vinterlige ventetid.
Rune Glerups "Sonata in Seven Movements" spilles af Athelas faste pianist, spanske Manuel Esperilla, der synes at musikkens skrøbelighed minder ham om is og sne.
Vores Bratschist, Mina Fred, bidrager med musik af Louis Aguirre, der er skrevet til specielt til hende i 2011, for solo forstærket viola. Stykket er en liturgi - altså et forløb af ritualer, genkomster, som årstiderne er det.

Athelas vil ved hver eneste af årets BNT-koncerter præsentere et nyt værk af vores huskomponist i 2017 Morten Olsen. Disse værker er, udover at være et værk i sig selv, hver især et forstudie til et større værk, der præsenteres i efteråret, og som vil inkludere en række elementer, ensemblet ikke til daglig prøver kræfter med. 
Ved koncerten uropføres værket "Frenzy" af Morten Olsen for den usædvanlige besætning klaverkvintet og elguitar (som spilles af komponisten selv).

Relationen til vinter er vanskelig her - men raseriet er iskoldt!

Program:

Anders Nordentoft (f. 1957): Winter Tree (1990), cello solo
Morton Feldman (1926 – 1987): The Viola in my life (1970), bratch og klaver,
Rune Glerup (f. 1981): Sonata in Seven Movements (2011)
Louis Aguirre (f. 1968): Lirturgias de Igbodú - Eshu, 1. sats (2011),  Bratch og elektronik/stemme
Morten Olsen (f. 1961): Frenzy (uropførelse): 4 strygere, klaver og elguitar

Billetter: Online forsalg her og i døren

Billetpris: 50 DKK

Projektet er støttet af

 

 

 

 

 

 

kbhkommune
dkf prodpuljelogo

Kunstfonden LOGO small JPG
ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.