Scream The Color Red

 

STCR Athelasdk

SCREAM THE COLOR RED er en spritny komposition for Athelas Sinfonietta og jazzensemblet Be My Quiet Friend med sangerinden Camilla Dayyani i front, der dirigeres af den engelske dirigent Christopher Austin.

Værket er skrevet for denne besætning i 2017 af Athelas huskomponist Morten Olsen, og er en lille times musikalsk oplevelsesrejse, der fusionerer jazzsekstettens improvisation, interaktion og tekstformidling med den klassiske sinfoniettas melodier, klange og musikalske teksturer.

Værket har tekst af den danske sangerinde Signe Høirup Wille-Jørgensen, med kunstnernavnet Jomi Massage. En del af de referencer der ligger i værket kommer fra hvad man kunne kalde den mere kunstneriske ambitiøse del af de sene 60’eres populærmusik. Især spiller Nicos musik en rolle i værket. Vokaldelen af Scream the color red er på engelsk fordi selve lyden af sproget åbner en dør til Nicos  univers. Det forstærkes af at sangeren ikke er klassisk skolet, men derimod en jazzsanger.

Musikken selv har også sine kilder. Nogle er tydelige, andre er det ikke. Inspirationen fra den amerikanske saxofonist Wayne Shorter er dog så klar, at der er et par direkte citater fra hans improvisationer og kompositioner. 

Scream the color red falder overordnet i fire dele der spilles uden afbrydelse. 

Koncerten er et samarbejde imellem Athelas, Copenhagen Jazz Festivals Vinterjazz og KU.BE – Frederiksbergs nye kulturhus, og det er første gang ensemblet optræder i de nye rammer på Frederiksberg.

Hvor: KU.BE  Dirch Passers Alle 4, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Lørdag d. 3. Februar 2018 kl. 20:00
Hvem: Athelas Sinfonietta & Be My Quit Friend feat. Camilla Dayyani, Dir. Christopher Austin
Billetter på Billetlugen.dk

STCR Athelasdk MBr

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.