EXILE

 

EXILE Athelasdk

EXILE

I 2016 uropførte Athelas Sinfonietta en kammersymfoni af komponisten Peter Bruun.
Værket har titlen "Når du engang har forladt", og var uundgåeligt inspireret af de daglige billeder af flygtningestrømme over land og over vand.
Værket er elementært gribende, alvorligt og smukt klingende, og ensemblet havde med det samme lyst til at spille det igen.

Derfor har vi nu taget udgangspunkt i dette værk og tilrettelagt en koncert Søndag d. 25. februar 2018 med temaet 'Exile', hvor musik, eller komponister, der kan siges at være i eksil, sættes på programmet.

Ikke for at deltage i nogen form for politisk aktivisme, men for at give et rum til eftertanke om menneskelivets talrige udfordringer, og forhåbentligt inspirere til større forståelse for de forskellige vilkår, vi mennesker lever under.

Til at supplere Peter Bruuns emotionelt rørende værk, har vi programsat musik af den i Aalborg bosiddende Cubanske komponist Luis Aquirre, der er gået i eksil i Danmark fra et styre, han ikke kan finde sig til rette under.
Han har siden sin ungdom haft en ufærdig kammersymfoni liggende, som han nu gør færdig til os. Han er, som vi alle før eller senere kommer det, også i eksil fra sin ungdom.

Dertil føjer vi et værk af den danske komponist Ivar Frouenberg, der i mange år har boet i Oslo, hvor han har været professor i komposition. Han har i løbet af de år skrevet en række værker, der alle er blevet en del af det samlingen 'Af en asylants dagbog', hvor han på forskellig vis giver udtryk for det tab og den rodløshed, der hører med til at bosætte sig i et andet land - uanset at det er et naboland med fælles historie, kultur og næsten samme sprog.

Vi runder af med et værk af koncertens dirigent Daniel Moreira, der tidligere har dirigeret Athelas. Moreira er også komponist og i Athelas har vi tidligere præsenteret et enkelt charmerende og finurligt værk af denne i Hannover eksilerede brasilianer, der har søgt til Europa for at være tæt på udspringet for den musik han brænder for.

Hans værk er for et let udvidet ensemble samt video/elektronik og er et umådelig elegant eksempel på, at lyd og billede kan smelte sammen til en helhedsoplevelse.

Program:
Peter Bruun (f. 1968): Kammersymfoni - "Når du engang har forladt" (2016)
Ivar Frounberg (f. 1950): Aestetische Theorie (2004)
Louis Aguirre (f. 1968): Chamber Symphony - Memoirs of yesterday’s world (2017)
Daniel Moreira (f. 1984): TBC

Hvad:
Exile
Hvem:
ATHELAS Sinfonietta & Daniel Moreira
Hvor: Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København
Billetter: Billetten.dk

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.