Alt imens man blev 60

 

Hvidtfelt Athelasdk

Alt imens man blev 60

Der er komponister der opdages tidligt i karrieren og får stor opmærksomhed, eller glemmes igen. Andre titter frem med jævne eller ujævne mellemrum i løbet af karrieren, skriver stille og roligt deres musik, men er ikke så opmærksomme på den del af komponisttilværelsen, der handler om at ’sælge’ sig selv. Svend Hvidtfelt Nielsen er en af disse stille eksistenser i dansk musik. Måske ikke i Herman Bangsk forstand eller at hans musik nødvendigvis er stille, men han har aldrig rigtigt haft de nødvendige rundsave på albuerne for at få sin musik på plakaten. 

Alligevel har han gennem årene skrevet og fået opført store værker for symfoniorkester, et antal kammeroperaer og ganske megen kammermusik, orgelmusik mm.

Han er udover komponistgerningen både organist og universitetslærer, og hans musikalske udtryk er på samme tid raffineret og billedskabende - ofte helt ud i titlerne, der kan være "Ghostlands", "Syngende drømmene" eller "Ofelia danser".

Han er, hvis der er en debat – og han blander sig – en ganske skarp debattør, med markante meninger om musikkens rolle i samfundet og ikke mindst kunstmusikkens problemer med efterhånden overhovedet at få en rolle i det mediedrevne samfund.

I anledning af at han i år fylder 60 år synes vi han fortjener en portrætkoncert. Ved koncerten præsenteres en håndfuld af hans værker samt en uropførelse af et større sinfoniettaværk skrevet til Athelas Sinfonietta.

Som solist i violinkoncerten Dances and Detours kan man høre Idinna Lützhøft der er fast medlem af Athelas Sinfonietta

Program:
Sang for klaver og ensemble (2007)
Dance and Detours (2002)
Alt imens (UROPFØRELSE)
4 Remix (2007)

Hvad:
Alt imens man blev 60
Hvornår:
Søndag d. 18. marts kl. 1600
Hvem:
ATHELAS Sinfonietta & Henrik Vagn Christensen
Hvor: Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København
Billetter: Billetten.dk

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.