Portrætkoncert Karl Aage Rasmussen / Concerto Copenhagen & Athelas Sinfonietta

 

klang 2 athelasdk2 v6

Sprøde toner fra et barokensemble og nykomponerede toner fra en nulevende komponist. Der er efterhånden ved at springe nye værker frem, som bliver komponeret til tidlig musik ensembler rundt omkring i verden. Komponisterne kaster sig med glæde over de gamle instrumenter, og
ensemblerne spiller de nye toner med overskud og intensitet. Concerto Copenhagen indledte allerede for fem år siden et samarbejde med Karl Aage Rasmussen, og det udviklede sig til at Rasmussen blev tilknyttet ensemblet som fast komponist i en årrække. Og det er svært at forestille sig en komponist mere umiddelbart egnet til at samarbejde med Concerto Copenhagen end Karl-Aage Rasmussen; nysgerrig, umådeligt vidende, vittig og skarp – også som komponist. Resultatet har været værker, hvor traditionen fra renæssance og barok er fuldt nærværende i klang og komposition, og hvor man som lytter bliver placeret et sted, der umiskendeligt er vores nutid. Et frugtbart, idérigt og velklingende samarbejde.

Ved koncerten spiller et andet ensemble, som kender Rasmussens musik godt: det er Athelas Sinfonietta, der opfører Karl Aage Rasmussens violinkoncert Sinking Through the Dream Mirror. Der er fire satser i værket, hvoraf de to første spilles ud i et: Prelude, Scherzo, Passacaglia og Rondo. Musikken er, ifølge komponisten, en melodi der synker i mange tempi gennem hele værket indtil den langsomt opløses i drømmespejlet.

Concerto Copenhagen:

Karl Aage Rasmussen: Koncert for barokobo (2015)
Karl Aage Rasmussen: Koncert for barokviolin (2016/17) UROPFØRELSE
-

Athelas-Sinfonietta:

Karl Aage Rasmussen: Sinking Through the Dream Mirror (1993)


magfryk2
Koncerten dirigeres af Magnus Fryklund (f.1990), der allerede har indledt en karriere som cellist, pianist og dirigent.
Fryklund er uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede i 2017. Har dirigeret en række symfoniorkestre i Danmark, og er i 2017-19 Young Conductor in Residence hos Helsingborg Symfoniorkester og er husdirigent ved Malmö Opera 2017-18.

PROGRAM:
Concerto Copenhagen
Karl Aage Rasmussen: Koncert for barokobo (2015) 
solist: Alfredo Bernardini

Alfredo Bernadini er en italiensk barok-oboist og dirigent uddannet ved konservatoriet i Haag. Bernardini har været tilknyttet Concerto Copenhagen siden 2009, og arbejder desuden med en lang række af verdens førende barokensembler og solister. Han har også indspillet en lang række CD’er og underviser i barokobo på Mozarteum i Salzburg.
bernadini300v2
Karl Aage Rasmussen: Koncert for barokviolin (2016/17 - uropførelse
solist: Fredrik From

Fredrik From er en svensk violinist med speciale i tidlig musik. From er uddannet ved Musikhögskolan i Götebrog og ved Royal College of Music i London. Han arbejder som freelance barokviolinist bl.a. som koncertmester i Concerto Copenhagen og ved Drottningholm Theatre Orchestra.
fredfromsh
pause

Athelas Sinfonietta
Karl Aage Rasmussen: Sinking Through the Dream Mirror (1993)
Solist: Violin Anne Søe

Anne Søe dansk violinist uddannet på Det kgl. danske Musikkonservatorium og i Salzburg hos Ruggiero Ricci. Hun har spillet i en række ensembler i Danmark og internationalt, og har også været solist i en række værker fra barokken og frem til i dag. Søe er fast medlem af Athelas Sinfonietta og er også 2. koncertmester i Copenhagen Phil. Hun kan også høres på en række indspilninger for Dacapo.
anne300

Koncerten er produceret i samarbejde med Concerto Copenhagen, KLANG Festival og KoncertKirken.

Hvad: KLANG Festival 2018
Hvornår:
Onsdag d. 6. juni kl. 1700
Hvem:
Concerto Copenhagen & Athelas Sinfonietta - Begge dirigeret af Magnus Fryklund
Hvor: KoncertKirken, Blågårds Plads, København N
Billetter: Billetto.dk

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.