Hans Abrahamsen: Schnee

 

1812 schnee Athelasdk PCT

For en generation siden talte man om ' Det nordiske sinds univers'. Det taler man ikke så meget om længere, nu er det som om det kun er danskheden, der betyder noget.
 
Alligevel er der ting vi må dele med andre nationer – vi har ikke eneret til sne f.eks., så når Hans Abrahamsen igen og igen bliver inspireret af sne, er det ikke nødvendigvis fordi han er hverken dansk eller nordisk – han er måske bare lydhør overfor den tyste sne, og må som lydmenneske fascineres af den ændring i verdens lyd, sneen kan medføre.
 
Og så er der gestik i snefaldet – sneen falder tungt, sneen hvirvler, sne falder opad, sneen danser – måske synger sneen endda, og er det denne sang Hans Abrahamsen forsøger at aflure?
 
 Snefnuggenes samtidighed og på en gang individuelle og stærkt flokafhængige livlighed er det på sin vis let at forstå, at en komponist har lyst til oversætte til musik, og intet sted i musikken sker det mere sneagtigt end i værket Schnee – 10 canons for 9 instrumenter – som underteksten lakonisk siger.
Alle kender begrebet Kanon – ikke nødvendigvis kanonen, men den musikalske kanon, som alle må have prøvet at synge i Mester Jacob.
Dette hver især at holde på sit, og samtidigt blive en del af en mere og mere kompleks helhed, er fascinerende, og når man lytter til Schnee, er det oplagt at tilnage-oversætte hvad man hører til forestillinger om vrimlende sneflokke, stille dalende sne, eller tunge våde fnug der falder ubønhørligt.
 
Hvad: Hans Abrahamsen: Schnee
Hvornår: Søndag d. 2. december kl. 16.00
Hvem: Athelas Sinfonietta Copenhagen, Dirigent: Robert Houssart (NL)
Hvor: Koncertkirken, Blågårds Plads, KBH N
Billetter: Billetten.dk

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.