City Slang - Athelas & Søren Ulrik Thomsen

 

1903 cityslang Athelasdk

Nyt samarbejde mellem digteren Søren Ulrik Thomsen, komponisten John Frandsen og Athelas Sinfonietta om nye orkestersange.

frisen
Ved Athelas koncert Lørdag d. 16. marts 2019 kl. 16.00 på Johan Borups Højskole uropfører Athelas et nyt værk af komponisten John Frandsen med titlen: Uroligt Requiem.

Formidlingssamarbejde med Johan BOrups Højskole
Athelas gennemfører hvert år et projekt med Johan Borups Højskole, hvor skolens elever tager udgangspunkt i et stykke musik og et emne, som musikken på sin måde omhandler.I 2019 er emnet "Byen", og for at stimulere elevernes inspiration sættes de i gang med hhv. værket City of Threads af Anders Nordentoft og det nye værk af Søren Ulrik Thomsen og John Frandsen.
John Frandsen og Søren Ulrik Thomsen har i fællesskab udvalgt de tekster, der skal benyttes, og værket uropføres af Athelas Sinfonietta og kontratenoren Morten Grove Frandsen i den historiske sal på Johan Borups Højskole d. 16. marts.

Samarbejdet kulminerer med 2 koncerter - én sammen med skolens elever og deres bidrag, og én dagen efter for publikum, hvor vi, uden elevernes deltagelse, spiller et helt koncertprogram relateret til emnet "Byen".
Her spilles udover de to nævnte værker bl.a. den danske premiere på værket "Neon" af den fremragende kvindelige engelske komponist Tansy Davies.

"City of Threads" af Anders Nordentoft er fra 1994 og han beskriver inspirationen således:
"Udgangspunktet for musikken er tilstedeværelsen af mennesker i bylandskabet, som både er smukt og frygtindgydende. Folk er næsten suget ind i de ubevægelige facader. I den kuppel af stilhed der synes at hænge over mængden dannes små melodier der skaber deres egen verden - deres egen by - en morgen inden daggry i byen."

Tansy Davies siger om "Neon" bl.a. dette:
"Neonlys, byliv og fysisk energi er hvad denne musik handler om. Det er en samtale mellem menneske og maskine. Det menneskelige er tilstede i musikkens overflade, ofte skrøbeligt klingende, uperfekt, snavset eller foruroliget på en eller anden måde"

Bent Sørensens "Deserted churhyards" er fra 1990, og titlet referer til en række kirkegårde i nordjylland, der før lå beskyttet inde i landet, men nu bliver ædt op at havet.

rei

Athelas dirigeres for første gang af den japanske dirigent Rei Munakata.
Munakata er født i Yokohama, Japan og bor i Stockholm, hvor han har dedikeret sig til samtidsmusikken. Munakata er kunstnerisk leder og 1. dirigent for ensemblet Curious Chamber Players i Stokholm og for Mimitabu Göteborg, og arbejder med samtidsmusik over hele kloden.

Hvad: City Slang
Hvem: Athelas Sinfonietta & Rei Munakata
Hvornår: Lørdag d. 16. marts kl. 16.00
Hvor: Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, Kbh. K
Billetter: Billetten.dk

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.