Fajr Music Festival - Teheran

 

1902 Teheran Athelasdk2

 Athelas i Teheran / Gæstespil i Teheran Vahdat Hall, Teheran, Iran.

Hvad er forbindelsen mellem Carl Nielsen og Iran?
Hvis man kender Aladdin-suiten, ligger svaret lige for - her beskriver Carl Nielsen nemlig i toner "Torvet i Ispahan".

I februar måned tager Athelas  til Teheran i Iran for bl.a. at deltage i Fajr Music Festival og spille musik af både Carl Nielsen og iranske komponister ved tre koncerter.

Festivalens har egen hjemmeside Fajr Music Festival:

Disse koncerter er blandt de første resultater af ensemblets forsøg på at komme i kontakt med musiklivet i dele af mellemøsten og er bl.a. kommet i stand i kraft af samarbejdet mellem Athelas og den i Teheran bosiddende komponist Amir Mahyar Tafreshipour.
Amir kom til Danmark som 11-12 årig og er uddannet på Musikkonservatorierne i Århus og Esbjerg inden han færdiggjorde sine studier i England og flyttede tilbage til Iran.

Han har et stort kendskab til dansk musik og kulturliv - lige fra Niels W. Gade over Carl Nielsen og Hans Abrahamsen til Anne Linnet og Sebastian. Og så har han en helt speciel kærlighed til Niels Viggo Bentzons musik.

I Athelas har vi spillet et af hans værker ved en koncert i oktober og har bestilt et værk til uropførelse i november 2019. Desuden samarbejder vi med såvel Takkelloftet på Operaen og kræfter i Paris, heriblandt dirigenten Jean Thorel og Athénée Theater, om en premiere på hans prisbelønnede kammeropera "The Doll in the Window" i efteråret 2020.

Ved koncerterne spilles musik af både Amir Tafreshipour, Carl Nielsen og de iranske komponister Shaheen Farhat og Hormoz Farhat

Desuden skal ensemblet, sammen med 2 musikstuderende og 1 lærer fra den musikskole, hvor Amir bl.a. underviser ca. 30 børn i komposition (!), spille "Torvet i Ispahan" i et arrangement lavet til lejligheden af den danske komponist Anders Brødsgård.

Hvad: Athelas i Teheran / Gæstespil i Tehran Vahdat Hall, Teheran, Iran.
Hvem: Athelas
Hvornår: 11. - 15. februar
Hvor: Teheran, Iran
Billetter: Fajr Music Festival

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.