KLANG Jubilæumskoncert 2019

 


1906 Klang Athelasdk2

Athelas Sinfonietta og Klang - Copenhagen Avantgarde Music Festival har en lang og tæt historie sammen.

Festivalen udsprang af Athelas for 10 år siden, men blev på et tidspunkt udskilt fra ensemblet for at være en festival med egen ledelse og egen profil. Siden har Athelas og Klang kørt et tæt parløb, hvor Athelas er selvskreven ved hver eneste festival, hvor vi enten spiller åbningskoncerten eller en anden højt profileret koncert i løbet af Festivalen.Festivalen kan altså i år fejre sin 10 års fødselsdag, og i den anledning skal der naturligvis gøres noget ekstra!

Den officielle jubilæumskoncert afholdes Tirsdag d. 4. juni i Diamanten og her slår Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble sig sammen i et program med 4 værker – 2 kvinder, 2 mænd og en uropførelse

Når de to ensembler på denne måde slår sig sammen - og der kommer et par assistenter - har vi pludselig et orkester på næsten 30 musikere. Det giver mulighed for at spille værker, der ellers kun sjældent har mulighed for at komme til opførelse, da de er for store til en Sinfonietta og for små til et symfoniorkester.

Det store ensemble spiller under ledelse af Pierre-André Valade og med den svenske superpianist Jonas Olsson som solist.
pav olsson

Mulighederne udnyttes så man kan høre "Tunnels de Lumiere" af Bent Sørensen for 2. gang i Danmark (1. gang var i 2013) og Rune Glerups koncert for klaver og lille orkester for 1. gang i DK. Begge disse værker er oprindeligt bestilt og uropført af det franske Ensemble InterContemporain i Paris.

Da det nu er en  jubilæumskoncert har Athelas og Klang bestilt slettet tekst "festmusik" til lejligheden hos den unge komponist: Bara Gisladottir.

Hun er hver blevet bedt om at skrive et kort stykke musik med en vis festlig karakter - som tidligere tiders fanfarer og festsange - men har også fået at vide, at vi gerne ser en let distanceret attitude til hele ideen om festlig musik, ud fra tanken om at ordet "festlig" er det mest ufestlige, der findes. 

Til at fuldende koncerten spilles Li-Ying Wus "Ritornelle" af Esbjerg Ensemble.

friseklang19


Program:
Li-Ying Wu: Ritournelle Rondo alla L’albatro vermicolato (2018)
Bára Gísladóttir: Music to accompany your sweet splatter dreams UROPFØRELSE
Rune Glerup: Piano Concerto (2009-10)
Bent Sørensen: Tunnels de Lumiére (2012)

Hvad: Klang 2019 - Jubilæumskoncert
Hvor: Den Sorte Diamant, Det Kgl. Bibliotek
Hvornår: Tirsdag d. 4. juni kl. 20.00
Hvem: Athelas Sinfonietta & Esbjerg Ensemble dirigeret af Pierre-André Valade. Solist Jonas Olsson Piano
Billetter: Billetlugen

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.