KLANG i Alice

 


1906 KLANG i Alice athelas.dk
Lørdag d. 8. juni afholder Klang en hel dag på spillestedet Alice - det tidligere Verdenskulturcenter på Nørre Allé og her kan man kl. 17.00 høre en lille koncert hvor Athelas spiller to af de værker vi spillede i Cairo d. 14. april.
Der er tale om to meget forskellige stykker musik, bestilt af festivalen i Cairo og skrevet af hhv. japanske Yukiko Watanabe og ægyptiske Ahmed Madkour.

P Yukiko 064

Watanabes stykke hedder Aqua-house og er fyldt med tyste lyde af vand, vand der koger, slik der opløses i vand, vand man puster i, men også med meget opfindsom brug af de traditionelle instrumenter - fra violin og klaver til Qanoon!
Sidstvævnte er en slags ægyptisk hakkebræt der spilles af det i Ægypten kendte og ret store navn Saber Abd Elsattar, der er vores special guest ved denne lille koncert.
Watanabe siger selv om sit  værk Aqua Houses at det er inspireret af en type bygninger ”Danchi”, som blev bygget op i Japan i 1950’erne og frem. Komponisten kom til at tænke på disse lejlighedskomplekser, da hun besøgte Kairo første gang, og så hvordan høje, moderne bygninger stod ved siden af den gamle by. Dette var udgangspunktet for hendes imaginære rejse i musikken. Værket fik sin uropførelse i Manasterly Palace, der i sig selv er et Aqua-house - beliggende midt i Nilen og med et historisk Nilometer i en sidebygning.
Ahmed Madkour
Koncertens andet værk hedder Taharqa – The Nubian Pharaoh og Madkour beskriver sit værk som et sammenspil mellem tonalitet og atonalitet, hvor han benytter sig af skalaer af mange forskellige slags: Durskalaer, octatone skalaer og skalaer bygget på tetrachorder fra den arabiske musik.
Titlen og inspirationen kommer fra den faraoen Taharqa, fra Egyptens 25. dynasti, som kæmpede mod assyrerne og som stod bag en række templebygninger og en pyramide i Napatan regionen, men som nu er skrevet ud af historien - fordi han var nubier.
abdel

Værket indeholder en stor improviseret Cadence for Qanoon, der spilles af Qanoon specialisten Saber Abd Elsattar - men vil nok ikke opleves som ny-musik af ret mange mennesker.

Koncerten er del af Manassatsamarbejdet - et samarbejde mellem KLANG, Athelas og Cairo Contamporary Music Days.
Manassat er bl.a. støttet af Arab Fund for Arts and Culture


Hvad: Klang i Alice
Hvor: Alice
Hvornår: Lørdag d. 8. juni kl. 1700
Hvem: Athelas Sinfonietta & Jesper Nordin, med Saber Abd Elsattar Qanoon
Billetter: Billetto

 
 
 
 
 
 
 

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.