Tehran - Dubai

 

athelasdk

Athelas Strygekvartet i mellemøsten.

Man siger, at verden er blevet mindre; men samtidig er det som om nogle kulturer bliver skræmt af hinandens forskellighed.

En måde at imødegå dette på er ved at muliggøre kulturelle møder, hvor mennesker, ved at bringes i kontakt med andre kulturers kunstneriske frembringelser, får mulighed for at opleve alt det der er fælles for mennesker overalt: Sorg, glæde, længsel, forventning, vrede, humor osv.

I Athelas har vi i de sidste par års tid givet koncerter i hhv. Tehran og Cairo, og nu drager der atter en lille delegation afsted i Athelas navn for at spille dansk og Iransk musik i hhv. De forenede Emirater (Dubai og Abu Dhabi) og Iran (Tehran).

Koncerterne afholdes på ambassader, musikskoler og kulturcentre og Athelas strygekvartet spiller naturligvis dansk musik - for en sjælden gangs skyld ikke ny dansk musik, men Carl Nielsen - samt værker af de iranske komponister Amir Bakan, Amir Tafreshipour og Fozie Majd.

Dansk-Iranske Amir Tafreshipour er en komponist, vi i disse år har et tæt samarbejde med. Athelas har spillet 2 sinfoniettaværker af ham, og han arrangerer koncerterne med Athelas i Tehran. Tafreshipour er uddannet i Danmark og England, er dansktalende og dansk statsborger!

Den 81-årige Fozie Majd er uddannet i England og Frankrig og har kendt den danske komponist Gunnar Berg, som hun mødte i studietiden i Paris. Hendes musik er en meget personlig blanding af modernisme og klassisk persisk musik og indeholder på sin egen måde esoteriske elementer begrundet af hendes tilknytning til forskellige indiske guruer!

Amir Bakan er elev af bl.a. Tafreshipour og er i Iran mest kendt for musik til Film og TV, men har en voksende karriere også som komponist af musik til koncertsalen.

Udover koncerterne vil Athelas Strygekvartet give en masterclass for kompositionsstuderende ved Universitetet i Tehran.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.