Fajr Music Festival - Teheran

 

1902 Teheran Athelasdk2

 Athelas i Teheran / Gæstespil i Teheran Vahdat Hall, Teheran, Iran.

Hvad er forbindelsen mellem Carl Nielsen og Iran?
Hvis man kender Aladdin-suiten, ligger svaret lige for - her beskriver Carl Nielsen nemlig i toner "Torvet i Ispahan".

I februar måned tager Athelas  til Teheran i Iran for bl.a. at deltage i Fajr Music Festival og spille musik af både Carl Nielsen og iranske komponister ved tre koncerter.

Festivalens har egen hjemmeside Fajr Music Festival:

Disse koncerter er blandt de første resultater af ensemblets forsøg på at komme i kontakt med musiklivet i dele af mellemøsten og er bl.a. kommet i stand i kraft af samarbejdet mellem Athelas og den i Teheran bosiddende komponist Amir Mahyar Tafreshipour.
Amir kom til Danmark som 11-12 årig og er uddannet på Musikkonservatorierne i Århus og Esbjerg inden han færdiggjorde sine studier i England og flyttede tilbage til Iran.

Han har et stort kendskab til dansk musik og kulturliv - lige fra Niels W. Gade over Carl Nielsen og Hans Abrahamsen til Anne Linnet og Sebastian. Og så har han en helt speciel kærlighed til Niels Viggo Bentzons musik.

I Athelas har vi spillet et af hans værker ved en koncert i oktober og har bestilt et værk til uropførelse i november 2019. Desuden samarbejder vi med såvel Takkelloftet på Operaen og kræfter i Paris, heriblandt dirigenten Jean Thorel og Athénée Theater, om en premiere på hans prisbelønnede kammeropera "The Doll in the Window" i efteråret 2020.

Ved koncerterne spilles musik af både Amir Tafreshipour, Carl Nielsen og de iranske komponister Shaheen Farhat og Hormoz Farhat

Desuden skal ensemblet, sammen med 2 musikstuderende og 1 lærer fra den musikskole, hvor Amir bl.a. underviser ca. 30 børn i komposition (!), spille "Torvet i Ispahan" i et arrangement lavet til lejligheden af den danske komponist Anders Brødsgård.

Hvad: Athelas i Teheran / Gæstespil i Tehran Vahdat Hall, Teheran, Iran.
Hvem: Athelas
Hvornår: 11. - 15. februar
Hvor: Teheran, Iran
Billetter: Fajr Music Festival

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

StatKunstF Logo DK

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen
Esromgade 15, 2407 - DK-2200 København N
CVR: 26598125
Copyright © 2013 Athelas