Cairo Contemporary Music Days

 

1904 Cairo Athelasdk


Cairo Contemporary Music Days er en stor festival for samtidsmusik, der har eksisteret i en årrække under ledelse af Sherif El Razzaz, en velorienteret og vidende festivalarrangør og musiker, med en fortid som klarinettist i Ensemble Modern.
Festivalen er et brohoved til hele den arabiske verden, og er samtidigt uhyre skarp og velorienteret om, hvad der sker på den vestlige ny-musikscene. 

Athelas er inviteret til at spille koncert i Cairo Søndag d. 14. april på Manasterly Palace, og koncerten er forhåbentligt den første koncert i et længerevarende samarbejde mellem Cairo Contemporary Music Days, Athelas og Klang!

Athelas præsenterer musik af Axel Borup-Jørgensen, Hans Abrahamsen og Chr. Winther Christensen, samt af følgende komponister udvalgt af festivalen: Karim Haddad, Ahmed Madkour og Yukiko Watanabe.
I to af de tre "orientalske" værker medvirker Saber Abdel Sattar som solist på Qanoun.
Qanoun kaldes også ægyptisk harpe og findes i mange versioner i store dele af verden og er i familie med båe Santur og Cimbalon (hakkebræt)
De tre eksotiske værker gentages på Klang-Festivalen 8. juni i København.

Koncerten i Cairo støttes af

Wilhelm Hansen Fonden, Edition Borup-Jørgensen, Dansk Kapelmester Forening, Solistforeningen af 1921, Dansk Musiker Forbund, Dansk Komponistforening og Koda Kultur.

kredittering cairo2

 

Se mere her:
Manasterly Palace,

Cairo Contemporary Music Days

Qanon

qanun2

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

StatKunstF Logo DK

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen
Esromgade 15, 2407 - DK-2200 København N
CVR: 26598125
Copyright © 2013 Athelas