Hans Abrahamsen: Schnee

 

1914 schnee Athelasdk

Athelas Sinfonietta har skabt sin egen juletradition, hvor vi sørger for hvid jul!

For tredje år spiller vi nu Hans Abrahamsens "Schnee" i KoncertKirken på Blågårds Plads ledsaget af Christoffer Askmans virtuelle snevejr på kirkens vægge.

De foregående år har der i salen været en helt usædvanlig stemning af lydhørhed overfor denne til tider sarte og snefnug-lette musik, og musikere og publikum har oplevet et fællesskab, der på smukkeste vis levendegjorde julens budskab om medmenneskelighed. Det er en stund, vi glæder os til atter at opleve, når koncerten gentages 6. dec. som et bud blandt mange andre på en vinterlig musikalsk tradition.

Hans Abrahamsen bliver inspireret af sne, han er lydhør overfor den tyste sne, og må som lydmenneske fascineres af den ændring i verdens lyd, sneen kan medføre.

Og så er der gestik i snefaldet – sneen falder tungt, sneen hvirvler, sne falder opad, sneen danser – måske synger sneen endda, og er det denne sang Hans Abrahamsen forsøger at aflure?

 Snefnuggenes samtidighed og på en gang individuelle og stærkt flokafhængige livlighed er det på sin vis let at forstå, at en komponist har lyst til oversætte til musik, og intet sted i musikken sker det mere sneagtigt end i værket Schnee – 10 canons for 9 instrumenter – som underteksten lakonisk siger.

Alle kender begrebet Kanon – ikke nødvendigvis kanonen, men den musikalske kanon, som alle må have prøvet at synge i Mester Jacob.

Dette hver især at holde på sit, og samtidigt blive en del af en mere og mere kompleks helhed, er fascinerende, og når man lytter til Schnee, er det oplagt at tilbage-oversætte, hvad man hører, til forestillinger om vrimlende sneflokke, stille dalende sne, eller tunge våde fnug, der falder ubønhørligt.

Hvad: Hans Abrahamsen: Schnee
Hvornår: Søndag d. 6. december kl. 16.00
Hvem: Athelas Sinfonietta, Dirigent: Robert Houssart (NL)
Hvor: Koncertkirken, Blågårds Plads, KBH N
Billetter: Billetten.dk

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.