Manuel Esperilla – Piano

esperilla

Manuel Esperilla, uddannet både i Madrid og København, er en af Danmarks mest efterspurgte pianister inden for klassisk og moderne musik. Som pianist i ny musik-ensemblet Athelas Sinfonietta Copenhagen har han bl.a. spillet den danske premiere på Pierre Boulez' Dérive 2, været solist i Hans Abrahamsens klaverkoncert, da komponisten modtog Léonie Sonnings Musikpris i 2019, samt indspillet Niels Rosing-Schows højrehånds klaverkoncert All Right !?, dedikeret til ham og ensemblet. Andre indspilninger med ensemblet inkluderer værker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Ole Buck og Mogens Christensen.

Manuel er medlem af kvartetten Rudersdal Kammersolister, en instrumentmæssigt fleksibel kvartet specialiseret i klassisk og nyskreven musik, der samarbejder med internationalt betydningsfulde komponister som f.eks. Giya Kancheli, Elena Firsova, Dmitri Smirnov, Lera Auerbach, Jesper Holmen og Poul Ruders. Ensemblet har lige givet den danske premiere på og indspillet et snarligt udkommende album med Poul Ruders' Klaverkvartet.

Som en aktiv solist og orkesterpianist har Manuel deltaget i bl.a. KLANG-Festival (København), Tage für Neue Musik (Zurich), Festival Musica (Strasbourg) og Sound Ways International New Music Festival (Sankt Petersborg) og samarbejdet med orkestre og ensembler i og uden for Danmark (DR SymfoniOrkestret, Malmö Symfoniorkester, Nordnorsk Symfoniorkester, Scenatet, Dygong, Ekkozone, Superflex, Percurama) og med dirigenter som Thomas Søndergård, Pierre-André Valade, Jean Thorel og Michael Schønwandt.

Manuel har siden 2009 været ansat som akkompagnatør på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

 

 

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen

Østerbrogade 152, 2100 København Ø
Kontor:
Musikhuset, Vesterbrogade 59, København V
CVR: 26598125

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Støttet af:

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.