D. 1. september tiltræder Stine Nissen som ensemblechef for Athelas Sinfonietta. Hun afløser Jesper Lützhøft, der har været chef for ensemblet igennem de sidste otte år.

Peter Friis, formand for bestyrelsen udtaler: ”Efter otte succesfulde år takker Jesper Lützhøft nu af som ensemblechef. Vi har søgt efter en ny leder, der kan gennemføre det gearskifte, som bestyrelsen vurderer, skal til for, at ensemblet kan imødekomme de mange behov, der er for ensemblets specialiserede kompetencer. Med Stine Nissen får Athelas en erfaren og dynamisk ensemblechef med stort kendskab til og netværk i en samlet musikbranche. Hun har solid erfaring med etablering af samarbejdsrelationer i kulturbranchen og vil være en sikker hånd i den kommende proces, hvor vi skal videreudvikle ensemblet.”

Athelas Sinfonietta er det ensemble i Danmark, der garanterer, at den nye kompositionsmusik møder publikum. I midten af Athelas repertoire står programserier med vor tids største komponister, men hos ensemblet finder morgendagens komponister også en scene, hvor de kan træde ud i rampelyset. Endelig indgår Athelas i nybrydende tværæstetiske produktioner samt nye operaproduktioner, hvor det unge talent indenfor skuespil, performance, dans og musik mødes i nye konstellationer.

Stine Nissen udtaler: ”Jeg glæder mig til at videreudvikle den nuværende koncertaktivitet, og til at skabe nye formater, hvor både yngre publikummer og yngre komponister føler sig til rette. Athelas skal fortsat være et ensemble, der anerkendes både i indland og udland for deres høje kunstneriske niveau og præsentationer af de moderne klassikere. Men samtidig er Athelas forpligtet til at være en scene for det unge talent – det kræver, at vi nu tør afprøve nye undersøgende samarbejdsrelationer med både kunstnere og institutioner. Jeg er taknemmelig for den tillid ensemblets musikere har vist mig, og glæder mig til, at vi sammen skal skabe nye rammer for musikken.” Athelas bestyrelse har gennem længere tid arbejdet med ledelsesskiftet som anledning til at skabe en ny strategi, der gør det muligt at favne flere af de mange aktører i dansk kulturliv, der strækker ud efter ensemblets højtspecialiserede musikalske kompetencer.
Stine Nissen har tidligere været direktør for Danmarks Underholdningsorkester og hun har rådgivet og samarbejdet med store dele af landets ensembler, orkestre og festivaler.

Ensemblet inviterer til en afskedsreception for Jesper Lützhøft efter en koncertførelse af Anders Nordentofts kommende opera ’Hvis du havde talt’ d. 15. oktober kl. 16 i Musikhuset på Vesterbrogade 59. Alle er velkomne.

Yderligere info kontakt:
Peter Friis på +45 20 10 19 49