Åbning, KLANG

Jexper Holmen, Alexandra Gryka
Rune Glerup

Den Sorte Diamant, Kbh.

ATHELAS har igen I 2023 fornøjelsen af at åbne KLANG. Det gør vi naturligvis med et program, der ikke kan være ret meget mere avantgarde. Vi præsenterer ved koncerten intet mindre end to urpremierer og en danmarkspremiere.

Koncerten transmitteres direkte i DR P2 og kan genhøres i DR Lyd.

Læs mere om koncerten

. .  

 

Einerjedeneither, Alexandra Gryka (f. 1977), danmarkspremiere 

Koncerten åbner med Aleksandra Gryka. En af Polens mest interessante samtidige komponister. Hendes værker er spillet over hele Europa og hun har modtaget stor anerkendelse. Her hjemme er hun et ubeskrevet blad, og vi er stolte af at kunne præsentere hende for et dansk publikum.

Einerjedeneither er et et værk, der ikke kan undgå at overraske, måske endda chokere, selv de mest prøvede øre: Mellem blæsernes tunge, tjæremørke bund og strygernes sireneskrig høres en euforisk stønnende kvindestemme og så – pludseligt – et lejesygt klaver, der virker nærmest drillende i sin overraskende, behagesyge vellyd.

Einerjedeneither er et værk, der holder publikum på kanten af sæderne i vished om at rejsen kan ændre rute når som helst.

SINFONELLA, Jexper Holmen (f. 1971), uropførelse

Jexper Holmens Sinfonella – en titel, der kom til ham i en drøm – har han skrevet specifikt til Athelas. Gennem kontrasterende afsnit, skiftevis for hele ensemblet og for mindre dele af det, får publikum mulighed for at undersøge ensemblets bestanddele og deres relation til helheden.

SINFONELLA er bestilt af Athelas Sinfonietta Copenhagen og støttet af Statens Kunstfond samt Koda Kultur. 

 

(PAUSE)

 

ALMÆNSK, Rune Glerup (f. 1981) / Jokum Rohde (f. 1970), uropførelse.

ALMÆNSK er et musikværk om den hemmelige, underjordiske by Almænsk. I Almænsk springer ungdommens kilde, og alle borgerne er børn. Ingen kender til kilden – ikke indtil en handelsrejsende finder den og hjembringer udødelighedens gave til en kreds af magtfulde mennesker i København. ‘

Hvad gør udødelighed ved os? Hvilke ulykker overgår dem, der ikke lever i tiden, de udødelige få hvis familier, nærmeste og egne børn bliver gamle omkring dem, for til sidst at dø? Og hvad sker der den dag ungdommens kilde er løbet tør? Lige dele økokatastrofedrama, tidsrejse, dødelighedsstudium og klassisk eventyr er Almænsk et værk, der italesætter svære spørgsmål om forholdet mellem mennesket og tiden.

ALMÆNSK er en co-bestilling mellem Athelas Sinfonietta Copenhagen og Det Kongelige Bibliotek, og projektet er støttet af Koda Kultur samt Statens Kunstfond. 

Hvad: Åbningskoncert, KLANG-festival 2023

Hvornår: 1. juni. kl. 20.00

Hvem: Athelas Sinfonietta, Signe Egholm Olsen, skuespiller, Pierre-Andre Valade (FR.), dirigent

Hvor: Den Sorte Diamant, Dronningesalen.  

Her foregår koncerten