Tirsdag 24. okt.

Kl. 20 – 21

Koncertkirken, Nørrebro

ATHELAS relancerer det populære koncertformat Brand New Tuesdays, hvor ensemblets musikere over tre aftener på en sæson fremfører værker skrevet for mindre konstellationer. De små besætninger tillader ATHELAS’ musikere at skabe et mere intimt og uformelt rum mellem musikere og publikum og samtidig folde sig ekstra ekvilibristisk ud på deres instrumenter. I første omgang gælder det blæserkvintetten, som demonstrerer blæsernes mange facetter gennem et meget afvekslende og alsidigt program.

Program:

Per Nørgård – Whirl’s World (1970) 16″

Xinyan Li – Mo Suo’s Burial Ceremony (2006) 10″

John Harbison – Quintet for Winds (1979) 25″

Læs mere om koncerten

Koncerten begynder med Per Nørgårds Whirl’s World (1970) – et værk, der benytter to separate melodiske motiver i konstant karambolage med hinanden til at skabe et, med Nørgårds egne ord, musikalsk forskels-fænomen, hvor forskydning mellem de to motiver sætter gang i en konstant produktion af små harmoniske forskelle. Resultatet er en desorienterende og, tro mod værkets titel, hvirvlende, men også berusende oplevelse.

 

Whirl’s World følges af kinesiskfødte Xinyan Lis Mo Suo’s Burial Ceremony (2006), der har hentet inspiration fra den kinesiske Mo Suo-minoritets begravelsesritualer: Storslåede seancer, hvor de spirituelle ledere, Lamaerne, læser hellige skrifter højt for at hjælpe sjælen gennem skærsilden, hvor Daba-munkene danser en særlig dans for at jage spøgelserne bort, og hvor de afdøde placeres i små trækister i fosterstilling før de kremeres for på den måde at forberede dem på deres genfødsel.

 

Koncerten slutter med den amerikanske komponist John Harbisons Quintet for Winds (1979), der ifølge komponisten selv er usædvanligt vanskelig at spille. Værket, har han sagt, kræver en helt særlig frygtløshed af enhver musiker, der måtte give sig i kast med det. En frygtløshed, der, når den bærer frugt, resulterer i et usædvanligt stemningsmættet værk, som kombinerer klassisk elegance med en rastløs energi.

Koncerten er støttet af Louis Hansen Fonden og William Demant Fonden samt Statens Kunstfond. 

 

Billetter

Der er unummererede pladser.
Vi opfordrer til at billetter købes online, da vi ikke kan garantere, at der er resterende billetter til salg i døren.

Her foregår koncerten