1. april 2023
Kl. 16.
Koncertkirken, Kbh. 

En fejring af Wayne Siegel, er en fejring af en af de helt store pionerer indenfor den elektroniske musik i Danmark.

Programmet byder på en urpremiere skrevet til Athelas og vores basunist, Andras Olsen samt motions-tracking. Du kan også opleve to værker, der på hver deres måde kredser om det musikalske møde mellem ensemble og elektronik.

Læs mere om koncerten

Shivas Dance og Dive

En portrætkoncert for Wayne Siegel, den elektroniske musiks nestor i Danmark, skal hos Athelas oplagt have Shivas Dance som en del af programmet.

Shiva’s Dance er et værk komponeret specielt til Athelas med en lidt anderledes besætning, nemlig sinfonietta og “motion-tracking system”. Komponisten er selv solist, idet han styrer motion-tracking systemet og med sine hænder former musikken – nærmest som om han trækker musikken ud af og frem fra computeren som dirigenten trækker musikken ud af orkestret.

Shivas Dance er et humoristisk værk, men også meditativt som værket Dive der præsenteres af Athelas fløjtenist Helene Navasse. 
Her mødes skønhed, toner fra eksotisk klingende hinduistiske danse, elegance og rå elektronik.

 

Urpremiere Smooth Newt

Efter det vellykkede samarbejde med Athelas har vi bedt Siegel om at skrive en ny solokoncert for basun og sinfonietta. Siegel har gennem årene skrevet en del værker for basun, både solo- og ensembleværker samt værker for basun og elektronik. I 2021 blev en CD med hans værker for basun indspillet af Niels-Ole Bo Johansen og udgivet på pladeselskabet Classico med titlen ”Wayne Siegel Complete Works for Trombone”.

Det nye værk har titlen Smooth Newt (på dansk “lille vandsalamander”) og bygger videre på et tidligere værk af Wayne Siegel for basun og computer med titlen “Salamander”. I Smooth Newt har ensemblet i nogle afsnit rollen som “lydeffekter” for de figurer solisten spiller. I andre afsnit brydes der ud i en række skiftende dansesatser for ensemble og solist.

Værket uropføres ved en Siegel portrætkoncert i Koncertkirken i København d. 1. april 2023 i anledning af Siegel’s 70-års fødselsdag. Koncerten gentages i Musikhuset Aarhus d. 2. april.

Medvirkende

Athelas Sinfonietta Copenhagen
Solist: Wayne Siegel, computer
Solist: Hélène Navasse, fløjte
Solist: Andras Olsen, basun
Koncertens varighed: Ca. 55 min.

Shivas Dance er oprindeligt skrevet på bestilling af Athelas. Se 4 minutters uddrag fra koncerten her.

Vi glæder os til at se jer til vores fejring af Wayne Siegel: en ener i dansk musikliv, der har insisteret i at gå egne vegne, skabe møder – mellem musikalske traditioner, den minimalistisk tradition, klassiske instrumenter og elektronik.  Tillykke med de 70 år, Wayne.

Læs mere om Wayne Siegel her.

Billetter

Der er unummererede pladser.
Vi opfordrer til at billetter købes online, da vi ikke kan garantere, at der er resterende billetter til salg i døren.

Her foregår koncerten