Hans Abrahamsen: Schnee

 

1914 schnee Athelasdk

Selvom Athelas er et utraditionelt ensemble, har vi ikke noget imod traditioner!

Da vi sidste år i december spillede Hans Abrahamsens "Schnee" for en fyldt koncertkirke, var der i salen en helt usædvanlig følelse af ånd og fællesskab - det var en stund, vi havde lyst til at opleve igen, og vi besluttede at gentage koncerten igen i år (og hvem ved - måske i en årrække fremover?) som vores bud på en vinterlig musikalsk tradition.

Hans Abrahamsen bliver inspireret af sne, han er lydhør overfor den tyste sne, og må som lydmenneske fascineres af den ændring i verdens lyd, sneen kan medføre.

Og så er der gestik i snefaldet – sneen falder tungt, sneen hvirvler, sne falder opad, sneen danser – måske synger sneen endda, og er det denne sang Hans Abrahamsen forsøger at aflure?

 Snefnuggenes samtidighed og på en gang individuelle og stærkt flokafhængige livlighed er det på sin vis let at forstå, at en komponist har lyst til oversætte til musik, og intet sted i musikken sker det mere sneagtigt end i værket Schnee – 10 canons for 9 instrumenter – som underteksten lakonisk siger.

Alle kender begrebet Kanon – ikke nødvendigvis kanonen, men den musikalske kanon, som alle må have prøvet at synge i Mester Jacob.

Dette hver især at holde på sit, og samtidigt blive en del af en mere og mere kompleks helhed, er fascinerende, og når man lytter til Schnee, er det oplagt at tilbage-oversætte, hvad man hører, til forestillinger om vrimlende sneflokke, stille dalende sne, eller tunge våde fnug, der falder ubønhørligt.

Hvad: Hans Abrahamsen: Schnee
Hvornår: Søndag d. 8. december kl. 16.00
Hvem: Athelas Sinfonietta, Dirigent: Robert Houssart (NL)
Hvor: Koncertkirken, Blågårds Plads, KBH N
Billetter: Billetten.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

StatKunstF Logo DK

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen
Esromgade 15, 2407 - DK-2200 København N
CVR: 26598125
Copyright © 2013 Athelas