Når Copenhagen Stage åbner 31. maj 2023 er Athelas med på scenen i stort internationalt setup

Når Copenhagen Stage 2023 åbner, sker det med et brag af en danseforestilling med det tyske danse-ikon Sasha Waltz. ATHELAS Sinfonietta Copenhagen præsenterer deres fortolkning af Terry Rileys ’In C’, og interagerer på Skuespilhusets scene med danserne.

Komponisten Terry Rileys værk af samme navn fra 1964 udgør det musikalske fundament i forestillingen og bliver betragtet som det første minimalistiske stykke musik. Koreografien består af 53 bevægelser, som de virtuose dansere improviserer over. Sammen skaber dansere og musikere en forestilling i en fortættet atmosfære af fælles improvisation.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen er specialiseret i kompositionsmusik fra 20. og 21. århundrede, og vi har en ambition om at stille ensemblets kompetencer til rådighed til de tværæstetiske forestillinger og projekter, som på højeste kunstneriske niveau blander andre kunstarter med kompositionsmusikken fra 20. og 21. århundrede. Således indgår vi en række tværæstetiske større sceniske produktioner hvert år.  

KREDITERING
Sasha Waltz (Koreograf)
Jasmin Lepore (Kostumier)
Olaf Danilsen (Lysdesigner)
Jochen Sandig (Dramaturg)
Sasha Waltz & Guests (Koreograf)
Sasha Waltz (Koncept)
Jochen Sandig (Koncept)
Sasha Waltz & Guests (Danser)
Terry Riley (Komponist)
Athelas Sinfonietta (musikere)